Yara Roelen – Co-schappen zomer 2016

Waar mijn collega coassistenten deze zomer genoten van terrasjes en stedentripjes liep ik de zomermaanden van 2016 bij Sterkliniek Ermelo. Deze stage was in het kader van ‘extern onderwijs’ het laatste onderdeel van mijn studie Diergeneeskunde. Ondanks mijn liefde voor de zomer vond ik het zeker niet erg om in deze maanden bij deze dierenkliniek stage te lopen!

De acht weken die ik heb gelopen waren ontzettend leerzaam en vlogen voorbij. Knie en elleboog operaties, keizersnedes en bijttrauma operaties zijn enkele operaties die ik heb mogen bijwonen en assisteren. Tijdens de consulten stond ik vaak samen met één van de dierenartsen waarbij we er samen achter probeerde te komen wat de patiënt mankeerde. Na het consult was er altijd tijd om de patiënt te evalueren waarbij domme vragen niet bestonden.

Ik vond het erg leuk om te zien hoe hier de ingewikkelde internistische patiënt werd opgewerkt. Omdat dierenkliniek Ermelo veel faciliteiten én getalenteerde dierenartsen heeft werken kan er veel onderzoek gedaan worden. Als daar resultaten uitkomen die niet vaak voorkomen wordt er gewoon een boek erbij gepakt of wordt er overlegd met collega’s van binnen en buiten de praktijk. Dit liet mij zien dat met de juiste middelen en mensen er veel bereikt kan worden en dit vond ik inspirerend.

Naast de diergeneeskundige kennis die ik heb opgedaan afgelopen weken was ik ook erg onder de indruk op hoe goed dit team op elkaar is ingespeeld. Een helpende hand zonder erom te vragen, een grapje maar ook een serieus gesprek tussendoor, heb ik enorm gewaardeerd. Daarom wil ik zowel de paraveterinairen als dierenartsen bedanken voor alle hulp en gezelligheid de afgelopen periode!

Ik voelde ik me vereerd toen er aan mij werd gevraagd of ik Kristel wilde vervangen tijdens haar zwangerschap. Natuurlijk wilde ik dat! Het was super om onderdeel te zijn van zo’n hecht team en ik kijk er naar uit om dit de komende maanden weer te zijn!

Yara Roelen dierenarts