Zwaar op de maag

Nog niet zo lang geleden meldde de eigenaar van Chico zich bij ons. Chico, een beer van een Amerikaanse Bulldog, was al een tijdje zichzelf niet meer. Hij werd slomer en slomer, had geen zin meer om te eten en werd steeds misselijker. Na enig onderzoek stond het voor ons wel vast: Chico had iets verkeerd gegeten en het was goed mis in zijn maag-darmkanaal.
De eigenaar had geen idee wat Chico opgegeten zou kunnen hebben en de diagnostiek leverde geen uitsluitsel over het soort voorwerp wat zich in het maag-darmkanaal zou bevinden. We konden het wel voelen maar op de röntgenfoto was het niet goed te zien en ook niet op de echo. In de kliniek is er al een hele vitrine met poppetjes, stuiters, knikkers, sokken, balletjes en nog meer gekke dingen die we gevonden hebben in honden. Het meest gekke in een grote hond gevonden tot nu toe was een halve leren voetbal!
Het enige wat nog restte was een operatie en toen werd al snel duidelijk wat er aan de hand was. Een groot stuk touw was de boosdoener, op enig onbewaakt moment moet Chico dit naar binnen gewerkt hebben. In de bos touwvezels liep daarna van alles vast zoals stokjes, gras en haren. Al met al kwam Chico dit zwaar op de maag te liggen en braken hielp niet meer. Nu gaat het weer goed met hem, zijn maag is weer leeg en onze vitrine nog voller!