Verliefd

Voor een medewerker van een dierenkliniek ligt altijd het gevaar op de loer dat je hopeloos verliefd wordt op een zielig diertje. Menig dierenarts en paraveterinair zijn zo aan hun huisdier gekomen en als je niet oppast blijft het niet bij eentje!

 
Zo was er laatst een allerliefst klein rood kitten. Het diertje was gevonden en was voorbestemd om naar het asiel te gaan. Het arme dier had door een virusinfectie echter een enorme oogontsteking opgelopen, kennelijk waren pa en ma niet gevaccineerd. Als ouderdieren niet gevaccineerd worden komen de nakomelingen zonder afweerstoffen op de wereld en zijn dan zeer kwetsbaar, ook al omdat de afweer van een jong dier zich nog moet ontwikkelen.

 

Het kitten was opgenomen in de quarantaineafdeling van de kliniek en helaas was er geen redden meer aan voor het oogje en moest het operatief verwijderd worden om het diertje verdere pijn te besparen.
In de tijd dat het kitten hier zat verrichte hij werkelijk maximale inspanning om met iedereen vrienden te worden. Hij liet alle behandelingen vriendelijk toe, deed van alles om aandacht te trekken om zo een extra aai te scoren en onderging de operatie heel dapper. De operatie was goed geslaagd en het herstel was vlot, binnen de kortste keren zat Eénoogje weer aandacht te trekken. Zo kon het ook niet uitblijven dat iemand verliefd raakte en zo gebeurde het dat onze dierenarts Laura het gezin kwam verrassen met een nieuwe huisgenoot.