Teken aan de plant

Net terug van 2 heerlijke weken vakantie is het weer tijd voor de column. De eerste kennissen riepen bij het zien van onze vakantiefoto’s dat er wel erg weinig mensen op stonden. Tja, wat wil je, twee dierenartsen op vakantie en dan is het een en al vogels, hagedissen, vissen en….ezels! Bij het bezoeken van een locaal nationaal park kwamen we de ene verwilderde ezel na de andere tegen als restanten uit een ver verleden toen de dieren nog als lastdier werden gebruikt. Er zitten er 400 in een reservaat en circa 150 lopen er nog los op het eiland. Broodmager, waarschijnlijk als gevolg van de wormen en aan de buitenkant vechten de teken om een gunstig plekje, je ziet ze als hele druiventrosjes zitten.
Eenmaal thuis merkte ik wel dat het groeizaam weer is geweest in ons kikkerlandje de afgelopen twee weken. De tuin was erg groen, te groen naar mijn zin, dus tijd voor schoffel en snoeischaar.
Op een gegeven moment stootte ik tegen een plant aan en mijn hand werd zwart, alsof iemand er zwarte inkt op druppelde die zich razendsnel verspreidde. Ik werd aangevallen door honderden jonge teken die geduldig onder een plantenblad hadden zitten wachten op een passend slachtoffer. Gelukkig kunnen ze niet zwemmen dus ik was er snel klaar mee! Maar…. het is ideaal weer voor teken, bescherm uw huisdier(en) en pas ook zelf op voor teken aan de plant!