“Kreukelkittens”

Ze zijn er weer! Ieder jaar ontstaat er rond het begin van de zomer een vloedgolf aan jonge kittens. Eerst overspoelen ze het asiel omdat veel mensen ze voor oud vuil bij containers achterlaten. De kittens die weten te ontsnappen aan de infectieziekten worden vervolgens door nieuwe liefdevolle eigenaren opgehaald uit het asiel. Na eerst wat schuchter door het huis te hebben gelopen hangen ze vervolgens vrolijk in de gordijnen te zwieren of tarten op een andere manier de zwaartekracht.
Sommige kittens weten door hun onstuimige gedrag de lachers op hun hand te krijgen en perioden van wild spelen worden afgewisseld met heerlijk knuffelen alhoewel ze dit abrupt kunnen beëindigen door in je neus te bijten of de kleine venijnige nageltjes tijdelijk in je huid te parkeren. Helaas lijken ze wel op 10 plaatsen tegelijk te kunnen zijn: onder je voet, tussen de deur, klem in het raam of stevig in de hondenbek als ze proberen aan een kluif te snuffelen. Kortom de intensive care ligt weer vol, hersenletsel, gebroken botten, gekneusde schedels en longen zijn van alledag nu.
Gelukkig redden de meesten het met een beetje hulp, liefdevol worden ze “kreukelkittens” genoemd in de kliniek. Dus nieuwe eigenaren pas goed op: een kreukelkitten zit in een klein hoekje!