Echtelijk gedeeld

Het voordeel van een dierenartsenechtpaar zijn is het kunnen opvangen van werkzaamheden voor elkaar, er is dan ook na 22 jaar een vaste “taakverdeling” ontstaan.

Zo was het enkele weken geleden ook. Voor mijn gevoel ging midden in de nacht de telefoon. Vaag nam ik nog waar dat mijn vrouw zei “komt u dan maar meteen naar de kliniek” waarna ik mij vervolgens nog eens lekker omdraaide terwijl zij het bed verliet. ’s Ochtends in de badkamer vernam ik dat het om een poes ging met geboorteproblemen. Met een kleine glimlach vertelde mijn vrouw dat er voor mij om 08.00 een keizersnede gepland stond die mijn programma al meteen overhoop zou halen. Terwijl zij vertrok naar een nascholingsdag spoedde ik mij naar beneden. De assistentes waren al op de hoogte en alles stond klaar voor de keizersnede.
Het moederdier had weliswaar al 1 jong veilig op de wereld gezet maar de andere wilden toch echt niet komen. Om het leven van de kittens niet in gevaar te brengen werd een keizersnede noodzakelijk. Deze eerste keizersnede van het seizoen ging van een leien dakje en al snel waren de 2 andere kittens ook veilig en wel ter wereld gekomen. Terwijl ik mijn operatiekleding uittrok werden moederpoes en haar kroost herenigd in de zuurstofkooi door een assistente.

Even later keek ik naar de jongen die nog enigszins onwennig zochten naar de tepels maar deze al snel vonden en kort daarna lag moeders tevreden te zogen. Deze keer was mijn “helft” veel leuker!