Berner Sokkenhond

Het is weer de tijd van het jaar dat mensen een nieuwe pup aanschaffen. Teruggekomen van vakantie is er weer alle tijd om een nieuwe huisgenoot te verwelkomen. Iedereen wordt weer vertederd door de grappige dieren die allerlei capriolen uithalen en de wereld verkennen. De meesten hebben een hoge aaibaarheidsfactor, zeker als ze de wollige puppyvacht nog hebben. Maar het is niet alleen maar pret! Net als bij jonge kinderen wordt een groot deel van de verkenning uitgevoerd met de bek, alles pakken ze op en voor je het weet wordt het gewoon doorgeslikt. Niet zelden ziet een eigenaar tot zijn grote schrik zijn pup nog net een kledingstuk wegschrokken. Zo hebben we al een bonte verzameling van stukken theedoek, panties, strings, zakdoeken, onderbroeken en sokken. Deze laatste lijken het meest favoriet, vooral bij de Berner Sennenhond.

Eenmaal ingeslikt moet er snel gehandeld worden. De slokdarm bij de hond is net een stortkoker maar de darm zelf is veel nauwer en al deze zaken lopen hier vast en dan rest alleen nog maar operatief ingrijpen waarbij soms zelfs een gedeelte van de darm moet worden weggenomen wat hoge kosten met zich meebrengt. Ook hier is een verzekering weer handig dan!
Met een beetje geluk kan het wasgoed er met een scoop uitgehaald worden wat het dier een operatie bespaard. Pikant wordt het als één van de baasjes het ondergoed niet kent! Let dus op uw wasgoed, zeker als er een Berner Sokkenhond in de buurt is!