Monty, het Belgische konijn

Profielfoto MontyOns verhaal over Monty begint toen wij haar kochten in een plaatselijke dierenwinkel, ze was toen bijna 8 weken oud en te licht van gewicht voor haar leeftijd we hebben ze de eerste week bij moeten voeren met olvarit wortel, binnen een week was ze meer dan 200 gram aangekomen en ze is voorspoedig opgegroeid. Toen ze bijna een jaar oud was zouden we graag een nestje jongen van haar willen hebben en dat is gelukt, ze kreeg 4 gezonde jonge konijntjes en die heeft ze zelf goed groot gebracht.

Na ongeveer een anderhalf jaar oud te zijn begonnen er problemen zich voor te doen met Monty, ze wilde niet meer eten en ze had geen ontlasting meer.
De dierenarts in de buurt wist er geen goede raad mee en gaf ons het advies om maar met dwangvoer en medicijnen aan de gang te gaan, maar die hielpen niet want er zat een verstopping in de buik.

We wilden het er niet bij laten en zijn toen op internet op zoek gegaan naar een dierenarts die gespecialiseerd was in konijnen.
We kwamen bij de Dierenkliniek in Ermelo terecht, daar hebben ze alles in het werk gesteld om Monty te redden en dat is ze goed gelukt.
Zij heeft later nog een maag en darmoperatie moeten ondergaan waar ze de helft van de dunne darm weg hebben moeten halen maar is daar heel goed van hersteld.
Het jaar erop de baarmoeder weg laten halen omdat het mogelijk is als ze eenmaal een keer jonge hebben gehad dat er problemen met de baarmoeder op kunnen treden en dat risico wilde wij niet lopen.

We zullen nog vaker met Monty in Ermelo komen ondanks de grote afstand van uit onze woonplaats in België, omdat ze tandproblemen blijft houden doordat haar kiezen doorgroeien en niet goed op elkaar staan en dus niet goed afslijten.

We willen iedereen bij Sterkliniek Dierenartsen Ermelo heel hartelijk danken voor de inzet die ze tot nu toe voor Monty hebben gedaan en die ze nog wel eens nodig zou kunnen hebben.

Foto Monty aan het eten