Gismo, de eerste kat in Nederland met FASTak II knie implantaat

Gismo 200 200Gismo (destijds 10 jaar), een van onze 2 eigenwijze en karaktervolle katers, kwam op Koninginnedag ’s ochtends na een van zijn nachtelijke avonturen binnen gestrompeld. Zijn rechterachterpoot bleek totaal onstabiel te zijn bij de knie en ik dacht in eerste instantie dat het gebroken was. Na een onderzoek bij onze plaatselijke dierenarts was al meteen duidelijk dat zijn knieband totaal afgescheurd was. Ze gaven aan dat dit alleen met een specialistische operatie verholpen kon worden en verwezen mij door naar een collega dierenarts. Hier zou ik pas na 3 weken terecht konden en mijn kat had pijn, dus besloot hier niet op te wachten. Via via had ik al geweldige verhalen gehoord over Sterkliniek Dierenartsen Ermelo, dus besloot hen zelf te bellen. We konden nog dezelfde week terecht bij dr. Carrière en hij stelde vast dat gezien het forse gewicht van onze kater (6 kilo schoon aan de haak) een implantaat nodig zou zijn om stabiliteit en volledig herstel te kunnen garanderen.
Gismo zou daarmee de 1e kat van Nederland worden die deze operatie zou ondergaan, maar door de duidelijke uitleg en expertise van dr. Carrière hadden we het volle vertrouwen dat dit helemaal goed zou komen. De operatie verliep voorspoedig en we kregen een streng advies van rust en niet springen voorgeschreven voor Gismo. Maar katten zijn nu eenmaal eigenwijs en Gismo is zonder twijfel het voorbeeld van een enorm eigenwijze kat, dus na 1 ½ dag hebben we hem uit de bench gehaald, die hij totaal had vernield en bevuild uit woede. We hebben hem daarna een week lang in een kamer gezet zonder meubels waar hij op kon springen en als we thuis waren mocht hij dan onder onze supervisie vrij lopen. Meneer had dan een haarloze poot die alle kleuren van de regenboog kreeg, maar hij gaf er zelf niets om en leek het maar onzin te vinden dat hij niet meer zelf in de wasbak mocht springen. Na 2 weken was hij echt onhoudbaar binnen en met het mooie weer hebben we hem stiekem toch even naar buiten laten gaan. Bij de eindcontrole 4 weken later constateerde dr. Carrière dat Gismo erg goed herstelde en hij alweer zo goed als normaal liep.

Foto Gismo met kaal knietjeNu, bijna een jaar verder merken we helemaal niets meer aan Gismo en springt hij nog steeds als vanouds iedere ochtend in de wasbak om water te drinken en we hopen dat hij dit nog heel wat jaren zal doen.

Edgar en Yvette – Zeewolde