Eregalerij

In deze rubriek treft u patiënten aan die op de één of andere manier heel bijzonder voor ons zijn geweest. Het kan zijn dat ze diergeneeskundige geschiedenis hebben geschreven, iets kunnen wat je niet zo vaak ziet of die ons anderszins enorm hebben getroffen. Vele patiënten worden heel lang door ons verzorgd en het is dan logisch dat medewerkers van onze kliniek daar een sterke band mee opbouwen. Dit geldt ook voor sommige cliënten, het samen strijden voor het overleven en beter worden van een dier leidt soms tot zeer waardevolle momenten.
Niet alle dieren die hier vermeld staan zijn nog in leven natuurlijk, maar zo leven ze wel een beetje voort en worden ze niet vergeten. Wij hopen dat sommige van deze aangrijpende beschrijvingen eigenaren de moed en steun zullen geven om vol te houden als ze zware tijden met hun huisdier beleven.

Deze eregalerij is natuurlijk nooit volledig, en het staat onze cliënten natuurlijk vrij om dieren voor te dragen.

Bouke de Friese Stabij met groeipijnHet verhaal van Bouke

…De prognose was vreselijk want er is geen therapie…Dus als Utrecht het zou bevestigen zouden we Bouke moeten laten inslapen …
Wij waren met elkaar ontroostbaar, in mei 2018 onze Fries van 13 moeten laten inslapen en dan nu onze pup!?
Omdat ik het niet kon en wilde geloven ben ik weer het internet opgegaan en zo kwam ik bij jullie terecht…

Lees het verhaal van Bouke

PienHet verhaal van Pien

…Samen zijn wij een reis aangegaan. In deze reis verbaasde zij mij steeds weer in wat zij teweeg bracht bij mensen en hoe zij hen tot steun was! Pien was niet alleen bijzonder voor mij, maar ook voor vele anderen; dit blijkt ook uit de reacties en kaarten etc., die ik nu krijg na het laten inslapen en de crematie van Pien!…

Lees het verhaal van Pien.

Goede en slechte tijden met een huisdier

Luca op de hei…Ondertussen was ik naar de parkeerplaats aan de Arnhemsekarweg gelopen waar Luca mij tegemoet kwam. Hinkend op drie poten en hevig bloedend. Daar sta je dan!!! Ik heb hem neergelegd en met een zakdoek de bloeding proberen dicht te drukken…

Lees het verhaal van Luca.

Vlammetje, een echte doorzetter met vele levens!  

ermelo-foto-vlammetje …Het gaat met Vlammetje supergoed. Hij is nog nooit zo zwaar geweest dankzij het feit dat hij sinds zijn operatie twee keer per dag blikvoer krijgt en apart van de andere katten in zijn eigen bench mag eten. Hij heeft praatjes voor tien, woont zo ongeveer op de bank en gromt op het moment dat hij ergens langs wil en er staan honden of katten in de weg. We zijn heel blij dat we voor amputatie van zijn poot zijn gegaan en genieten volop van zijn altijd bijzondere aanwezigheid…

Lees het verhaal van Vlammetje

Het verhaal van Kimo

ermelo-foto-kimoVan onze slome, veel slapende Bullmastiff is niet veel meer over. We hebben nu een levendige, alerte en een veel vrolijker de wereld in kijkende hond. Wij zijn blij dat we het advies van Bob hebben opgevolgd om Kimo’s schildklier te controleren. Kimo geniet veel meer van zijn hondenleven en wij met hem!

Lees het verhaal van Kimo

Onze ervaringen met Demi, onze labrador

ermelo-foto-demiZe is enorm opgeknapt, we zijn heel trots op haar dat ze het zo goed doet en we zijn heel blij dat we voor de operatie hebben gekozen. Het was geen alledaagse operatie maar de artsen in Ermelo hebben echt een staaltje vakmanschap laten zien, echt klasse! Demi had het in ieder geval niet béter kunnen treffen.

Lees het verhaal van Demi

Oscar, onze wonderhond

Profielfoto Oscar

Oscar is voor ons een erg bijzondere en fantastische hond geweest. Hij is een hele trouwe kameraad die tot het laatst ‘herderde’ over zijn gezin. We zijn blij dat Oscar in ons leven is gekomen, hij heeft ons veel geleerd over onvoorwaardelijke trouw en doorzettingsvermogen. Hij heeft alles en nóg meer gegeven. We zullen hem enorm blijven missen.

Lees het verhaal van Oscar 

Het verhaal van Moos

Profielfoto MoosIk ben 3 keer 2e geworden en wat was mijn vrouwtje trots op mij. Ik kreeg mooie bekers en lekkere zakken voer. We trainden natuurlijk wel iedere week tot mijn vrouwtje opmerkte dat ik niet meer zo enthousiast was, ik wilde wel graag maar kon niet meer zo snel. Veel mensen zeiden: “ hij is niet genoeg gemotiveerd, hij vindt er niets meer aan”, maar mijn vrouwtje wilde daar helemaal niets van weten en die zei Moos wil wel maar hij kan het niet meer, hij had vooral moeite met de hoogtesprongen. 

Lees het verhaal van Moos

Een echte Bikkel

Profielfoto BikkelHet ging een hele tijd goed met Bikkel het leven was voor hem één groot feest en ook voor ons. Een grotere sul liep er op deze aardbodem niet rond. Rennen en spelen en eten dat was Bikkel.  Toen op een gegeven moment was Bikkel heel gauw moe, hij lag maar en er zat weinig fut meer in. Dus je raad het al op naar de dierenarts, allerlei onderzoeken gehad maar daar kwam weinig uit. Na een aantal weken had de dierenarts eindelijk iets gevonden: Bikkel had de ziekte van Lyme…

Lees het verhaal van Bikkel

Xanto

Profielfoto XantoIk bleek ook ernstig ziek te zijn. Mijn buikje zwol heel erg op. Onderzoeken wezen uit dat mijn levertje niet helemaal goed functioneerde.(…) Ik ging met mijn baasjes naar Sterkliniek Dierenartsen Ermelo.
Daar bleek na veel onderzoek onder andere met een contrastmiddel in mijn bloedvaten, dat mijn lever en buikje opzwollen, omdat er een heel bijzonder probleem met mijn bloedsomloop was. 

Lees het verhaal van Xanto 

De wonderbare Darrak

Profielfoto puppy DarrakBij de Duitse Herder schijnt het mooi te zijn dat de achterhand erg laag is, met als gevolg……veel pijn. Darrak was erg lief, maar de hondentraining ging niet zo goed. Tijdens de trainingen vertelden ze mij dat ik niets fout deed. Ook zij begrepen het niet. Eten ging ook al steeds slechter. Van allerlei verschillende soorten voeding geprobeerd en met 7 maanden had hij 6 kg ondergewicht. Dierenartsen dachten dat hij het niet zou halen…

 Lees het verhaal van Darrak

Monty, het Belgische konijn

Profielfoto Monty

Na ongeveer een anderhalf jaar oud te zijn begonnen er problemen zich voor te doen met Monty, ze wilde niet meer eten en ze had geen ontlasting meer. (…) We wilden het er niet bij laten en zijn toen op internet op zoek gegaan naar een dierenarts die gespecialiseerd was in konijnen. We kwamen bij de Dierenkliniek in Ermelo terecht, daar hebben ze alles in het werk gesteld om Monty te redden en dat is ze goed gelukt.

Lees het verhaal van Monty

Gismo

Profielfoto GismoZijn rechter achterpoot bleek totaal onstabiel te  zijn bij de knie en ik dacht in eerste instantie dat het gebroken was. Na een onderzoek bij onze plaatselijke dierenarts was al meteen duidelijk dat zijn knieband totaal afgescheurd was. Ze gaven aan dat dit alleen met een specialistische operatie verholpen kon worden…

Lees het verhaal van Gismo

Timo

Profielfoto TimoIk was echt dolgelukkig. Wie had ooit kunnen dromen dat het zo zou aflopen. Een 100% gezond verklaarde Timo. Zo zie je maar. Ook al ziet iets er heel dramatisch uit en denk je: “Dit komt nooit meer goed”;  er is altijd hoop. En die hoop had in dit geval een naam en wel Bob Carrière. Dankzij hem en zijn collega’s is Timo weer helemaal de oude.

Onze dank is groot.

Lees het verhaal van Timo

Spikey

Profielfoto SpikeySpikey was een fantastische hond, een geweldige kameraad. Hij was altijd in voor een potje loltrappen, een heerlijke wandeling, lekker knuffelen. Hij had altijd zijn eigen mening, hij was absoluut niet slaafs, maar paste zich ook aan als dat ”zo nodig” moest. 
Ondanks zijn fysieke beperkingen tegen het eind bleef hij dapper doorgaan, zonder klagen.

Lees het verhaal van Spikey

Dustin

Profielfoto DustinDustin was ongeveer twee jaar toen we merkten dat er iets niet goed was met z’n ogen, door onze dierenarts werden we dan ook verwezen naar een oogspecialist om er naar te laten kijken daar werd al snel duidelijk dat het om glaucoom ging aan beide ogen, een ziekte die niet te genezen is bij honden, het gevolg is dan ook vroeg of laat acute blindheid.

Lees het verhaal van Dustin

Pasta

pasta 200 200Af en toe ontstonden er in de negen jaar tijd dat Pasta bij mij is meer of mindere problemen met Addison. Maar de hond zelf bleef altijd opgewekt en zachtaardig. Het werd zelfs een gehoorzame, en makkelijke hond. Uren lang zwemmen, wandelen en ravotten waren geen enkel probleem ondanks de soms grote inspanningen.

Lees het verhaal van Pasta