Ons Team

In 1988 begonnen met een team bestaande uit 2 dierenartsen en 2 assistentes is Sterkliniek Dierenartsen Ermelo & Harderwijk uitgegroeid naar 2 vestigingen met een team bestaande uit 5 dierenartsen, 5 senior-paraveterinairen,  6 paraveterinairen, en 1 office manager.

Dit team, 17 man (voornamelijk vrouw) sterk, kent elkaar inmiddels door en door. Het merendeel van ons team werkt al meer dan 10 jaar of zelfs meer dan 25 jaar bij onze kliniek. Mede hierdoor zijn wij meer dan collega’s van elkaar.

Sterkliniek Dierenartsen Ermelo team foto

Wilt u meer weten over waar de dierenartsen zich individueel in verdiepen kijk dan ook op de pagina Onze Diergeneeskunde.


Onze Dierenartsen
dierenartsen

Bob Carrière, Dierenarts & eigenaar

Afgestudeerd in 1988 en sinds vele jaren bestaat zijn klinisch werk uit de orthopedie, botchirurgie, digitale röntgendiagnostiek en de meer gecompliceerde chirurgie. Nascholing vindt voornamelijk plaats in het buitenland gezien het specialistisch karakter van deze nascholing. Traumapatiënten, gewrichtsoperaties en artrosebehandelingen zijn het dagelijkse werk. Naast het klinische werk is hij verantwoordelijk voor de zakelijke kant van de klinieken. Naast het werk in de eigen kliniek is er nog tijd over voor (internationaal) bestuurswerk (Sterkliniek Dierenartsen, Groep Geneeskunde Gezelschapsdieren, Federation of Veterinarians of Europe en Federation of European Companion Animal Veterinary Associations). Kortom, een 40-urige werkweek kent hij niet.
Bob Carrière

Martine Carrière – Bothof, Dierenarts & eigenaar

Afgestudeerd in 1986 en de internist bij uitstek in de kliniek. Heeft dus een brede belangstelling maar de meeste interesse gaat uit naar de fertiliteitsbegeleiding, kennel / catterybegeleiding en de zorg voor het pasgeboren dier. Daarnaast heeft ze zich toegelegd op de diagnostische beeldvorming (echografie, endoscopie). De laatste jaren is zij duidelijk chef de clinique en naast haar eigen werk coacht ze de jongere collega’s en de studenten van de Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht. Ieder jaar heeft zij steevast de meeste nascholingspunten en wordt ook door vakgenoten gewaardeerd gezien haar plaats in een vakjury op het Nationale Congres voor Dierenartsen. Buiten de eigen klinieken geeft zij nog leiding aan de Technische Commissie van de Sterkliniek Dierenartsen. Ook hier gaat de teller dus over de 40 uur!
Martine Carrière - Bothof

 Paul van Aalst, Dierenarts

Afgestudeerd in 2002 en sinds 2004 werkzaam bij onze praktijk. Na bijna 2 jaar gewerkt te hebben in andere klinieken in Nederland en Canada heeft Paul besloten zich te settelen in Ermelo. Binnen de kliniek is hij fulltime de 2e internist en heeft hij de disciplines tandheelkunde en bijzondere dieren onder zijn hoede. De meeste vrije tijd wordt besteed aan zijn gezin en velerlei sporten.
Paul van Aalst

Kristel de Munnik, Dierenarts

Zoals veel dierenartsen riep ze al klein meisje al dat ze dierenarts wilde worden. Ze mocht op 8-jarige leeftijd een middagje meekijken bij een dierenarts en dat beviel haar zo goed dat haar keus vast stond.  Vanaf haar 14e jaar viel ze regelmatig in als dierenartsassistente en is dat blijven doen tot haar afstuderen in 2011! Tijdens haar studie heeft Kristel onderzoek gedaan naar nierstoornissen bij de kat. Een van de oorzaken daarvan is een te hoge bloeddruk. In de praktijk wordt dit niet altijd onderkend, omdat de symptomen van een hoge bloeddruk erg subtiel zijn. Daarnaast is de geneeskunde van de kat toch echt anders dan de hond, een kat is geen kleine hond. Mede daarom ligt haar interesse bij de interne geneeskunde van de kat. Haar externe co-schap bracht Kristel door bij een Sterkliniek. Het was via deze weg dat Bob en Martine Carrière werden geattendeerd op het opmerkelijke talent van Kristel. Snel handelen bezorgde haar een contract binnen een maand na het afstuderen bij ons. Voorlopig is ze niet meer weg te denken uit het team en wij en de katten zijn blij met haar! U zult haar leren kennen als een serieuze dierenarts maar wel met gevoel voor humor. Ze zorgt dan ook zeker voor een vrolijke noot in ons team. Thuis is ze gek met haar eigen dieren en als er tijd overblijft dan mag ze graag skeeleren en hardlopen.

Kristel de Munnik

Yara Roelen, Dierenarts

Zonder enige twijfel onze jongste dierenarts  maar als je slim bent en weet wat je wilt dan studeer je natuurlijk vlot af. Ze bleef niet onopgemerkt tijdens het Extern Onderwijs bij ons en we waren het snel eens dat het zwangerschapsverlof van dierenarts Kristel de mogelijkheid was om haar nader te leren kennen.
Haar voorliefde voor stress en spoed maakt haar uitermate geschikt voor de drukke dagen in de kliniek en de spoeddiensten. Graag leiden we haar verder op tot een volwaardig lid van ons team, meer dan 100 jaar collegiale ervaring staat tenslotte direct ter haar beschikking.
Yara Roelen profielfoto


Monique Wammes, Office Manager

Monique is mede verantwoordelijk voor het praktijkmanagement binnen onze kliniek. Tevens werkt zij als voorzitter van de Vereniging voor Veterinair Praktijkmanagement en wordt haar vrije tijd verder besteed aan haar gezin en dan bij voorkeur op de boot. U zult haar weinig zien op de werkvloer, maar als er administratief iets geregeld moet worden, kunt u met haar contact opnemen.
profielfoto Monique


 

Kristine Maaswinkel, Senior Paraveterinair

(apotheekbeheer, operatiekamer/anesthesie, radiologie, sterilisatie)

Sinds 1999 een vaste waarde als paraveterinair bij onze praktijk en sinds 2007 senior-paraveterinair. Ze is belast met het beheer van de apotheek, het instrumentarium en de operatiekamers. Ook draait ze haar eigen agenda voor bijvoorbeeld röntgenfoto’s en bloedafname.
Haar vrije uren wordt voornamelijk besteed in de zomer aan haar boot in de winter aan het kunstschaatsen en altijd aan haar katten.
Kristine Maaswinkel

Marleen Dankers – van der Velde, Senior Paraveterinair

(beheer vestiging Harderwijk)

Na haar eerste stage bij onze kliniek kwam Marleen al snel aankloppen voor een tweede stageperiode. Direct na haar succesvol afgeronde opleiding is ze in 2008 bij ons blijven “plakken”. Sinds januari 2012 is zij senior-paraveterinair en verantwoordelijk voor de organisatie van onze vestiging in Harderwijk.
Gezellig uitgaan is nog steeds een grote hobby en zodra de zon zich laat zien zit ze samen met haar man op de boot.
Marleen Dankers - van der Velde

Marloes Vork, Senior Paraveterinair

(Communicatie, Marketing & PR)

Na het succesvol afronden van haar internationale paraveterinaire studie is Marloes in 2009 bij onze kliniek aan het werk gegaan. Al snel hield zij zich bezig met allerhande zaken op het gebied van marketing en communicatie. Sinds 2013 is zij de helpende hand op kantoor en ziet u haar eigenlijk niet meer ‘op de werkvloer’. Naast haar werk voor onze dierenkliniek regelt zij ook nog eens de marketing en PR van Sterkliniek Dierenartsen BV.
Haar vrije tijd besteedt ze het meeste aan haar hond, vrienden, familie en sporten. Zodra ze een kans ziet duikt ze even de Ardennen in om van de natuur te genieten.

20160323_145747

Miranda Hoekerd van der Kooy, Senior Paraveterinair

(Back-up beheer Harderwijk)

Door het voortzetten van de Dierenkliniek van dierenarts Bakker sinds 1 juni 2015 werd ons team opeens fors uitgebreid. Miranda was één van de assistentes bij dierenarts Bakker. Het was natuurlijk even wennen voor haar maar nu is ze een vaste waarde in ons team. Miranda buffelt lekker door, is nergens bang voor en brengt aanstekelijke gezelligheid in het team. In onze kliniek in Harderwijk is Miranda het bekende gezicht voor de vroegere cliënten die van dierenarts Bakker. Wij zijn blij dat ze het bij ons naar de zin heeft en er de dagelijkse rit Harderwijk-Nunspeet voor over heeft.
Profielfoto Miranda

Dieuwertje Stam, Senior Paraveterinair

(Algemene patiëntenzorg, beheer voeding)

Dieuwertje is in 2011 met 1,5 jaar ervaring bij ons binnen gestapt. Als zij niet met de dieren in de opname bezig is, werkt ze het liefst aan de balie. Dieuwertje heeft zich razendsnel aangepast aan ons grote en veeleisende team en is al niet meer weg te denken.
Haar vrije tijd besteedt ze voornamelijk aan de training van haar honden en paard.
Dieuwertje Stam

Annelies Staal – Hendriksen Oostereng, Paraveterinair

Een vertrouwd gezicht in onze praktijk sinds 1994. Op de werkvloer staat Annelies het liefst in de operatiekamer, zij wordt door haar jarenlange ervaring dan ook vaak om tips gevraagd door nieuwe collega’s.
Sinds de komst van haar dochters werkt Annelies parttime. Haar vrije tijd besteed ze voornamelijk aan haar gezinsleven op de drukke melkveeboerderij.
Annelies Staal - Hendriksen Oostereng

Jolanda Kraay, Paraveterinair

In 1994 is Jolanda bij onze kliniek komen werken. Zij heeft tussendoor de opleiding voor doktersassistente succesvol afgerond en een aantal jaar bij een instelling voor meervoudig gehandicapten gewerkt. Gelukkig mogen we haar sinds 2006 weer collega noemen. Door haar ruime laboratoriumervaring komen vaak genoeg collega’s bij haar aankloppen voor advies. Ook toekomstige paraveterinairen leunen op Jolanda omdat zij als stagebegeleidster mede verantwoordelijk is voor hun ervaringen en groei bij onze klinieken.
Thuis zijn het haar gezin, de beestenboel en de mensport die haar aandacht vragen.

Jolanda Kraay

Charissa Verkijk, Paraveterinair

Charissa had bij ons al een prima indruk gemaakt als stagiaire, maar bij het voltooien van haar Paraveterinair opleiding hadden we helaas geen plek voor haar. Gelukkig kon ze elders aan het werk maar we kregen wel de boodschap dat één telefoontje genoeg was want in haar ogen was er maar één kliniek waar ze wilde werken. Toen er ruim een jaar later een vacature ontstond hoefde we niet lang na te denken, Charissa bellen! Korte tijd later ging ze bij ons volle bak aan de slag want werken kan ze! Het is zelfs zo dat je af en toe in de kliniek iets ziet wat je doet denken “dit is de hand van Charissa!”. Netheid en orde zijn bij ons heel belangrijk, af en toe laat Charissa zien dat het nog beter kan! Voor wat betreft de dieren is het beetje een buitenbeentje want ze is dol op chinchilla’s! Op dit gebied voegt ze dan ook weer extra kennis toe aan het team en is inmiddels een zeer belangrijke schakel in ons team!
Foto Charissa Verkijk Paraveterinair

Louise van Schijndel, Paraveterinair

De liefde bracht deze Brabantse Schone haar naar de Veluwe en met pijn in het hart liet ze haar amazone activiteiten achter in het Brabantse land. Maar onderschat deze dame niet. Met prachtige examenresultaten van haar Paraveterinairopleiding onder haar arm trok ze de stoute schoenen aan en stuurde een open sollicitatie. Tijdens het sollicitatiegesprek bleek dat achter deze tengere dame een hoop talent schuil gaat. Nu werkt ze bijna full time bij ons, draait volop mee in voorlopig nog alle activiteiten en is een “blijvertje”. Zo kan het dus zijn dat u bij ons aan de telefoon wordt verrast met een zachte “g” en in de kliniek de beroemde Brabantse gezelligheid ervaart.
Buiten de kliniek zult u haar ongetwijfeld tegen kunnen komen op een paard in de Veluwse bossen of op de heide. Uw dier is bij haar in goede handen en wij zijn blij dat ze ons team is komen versterken.
Louise van Schijndel

Annelies van Milligen, Paraveterinair

Sinds 1 maart 2017 is ons team aangevuld met Annelies, een Paraveterinair afkomstig van de Veluwe en die van aanpakken weet. Vol energie heeft ze zich op haar inwerkperiode gestort om zich de dagelijkse routine van beide vestigingen eigen te maken. Nu parttime begonnen maar eind april zal ze volop meedraaien. Als ze nog energie overheeft zal ze zeker gaan paardrijden en anders rustig gaan schilderen of foto’s gaan maken. U zult in de toekomst vast nog kunnen genieten van haar artistieke talenten, de dieren zijn in ieder geval in goede handen bij deze jongedame!
Foto Annelies van Milligen

Gaia Wismeijer, Paraveterinair

Per 1 augustus 2018 is Gaia ons team komen versterken. Als kersvers afgestudeerd als Paraveterinair zal zij de de fijne kneepjes geleerd krijgen van haar collega’s waarvan de meesten al dierengeneraties bij ons werken. Wij wensen Gaia veel plezier in ons team!
Pasfoto Gaia

Brenda Nauta, Dierenarts

01/04/1962 – 16/09/2017

Na hevige maar korte strijd is onze geliefde en gerespecteerde collega Brenda Nauta op zaterdag 16 september 2017 overleden. Ruim 15 jaar lang was zij verantwoordelijk voor de weke delen chirurgie in onze klinieken. Ironisch genoeg heeft zij vele dierenlevens gered van de ziekte waar zij uiteindelijk zelf de strijd mee heeft verloren.
We zullen haar opgeruimde karakter, haar lach en haar kundigheid nog lang missen…