Met een harde klap

Na een lang gekoesterde wens om beren in hun natuurlijke omgeving te bestuderen kwamen we thuis van vakantie. Natuurlijk doken we meteen op de “zaak” en werden spoedeisende dossiers snel doorgewerkt. Stoer probeerde we direct weer het Nederlandse dag- en nachtritme aan te nemen en ploeterde door want het weekend stond voor de deur. Weliswaar zouden we zaterdagochtend werken maar dan was het weekend om bij te komen en de koffers uit te pakken. Klein gedachtefoutje was dat het weekend begon met dienst….

Vaag nam ik waar dat mijn vrouw de telefoon opnam. Ik lag in bed maar had geen idee van plaats, dag en tijd, ik kon wel zien dat het donker was. Uit het gesprek maakte ik op dat een jonge kat vanaf de tweede verdieping het luchtruim had gekozen en dat de vlucht erg kort was geweest, kortom spoed. Trauma en botbreuken is mijn pakkie an dus ik sprong uit bed, in werkelijkheid ging het wat anders, en haastte mij naar beneden. Korte tijd later arriveerden de baasjes met het slachtoffer. Gelukkig was er geen sprake van breuken en alleen het snuitje had het moeten ontgelden maar niets wat een goede pijnstillende injectie niet op kon lossen. Terwijl ik het hartje beluisterde keek ik naar de klok in de spreekkamer en begreep dat het 01.00 uur Nederlandse tijd was. De kat was met een harde klap op de grond geland en ik was weer terug in de werkelijkheid!