Rachel Bruin, stagiaire paraveterinair

November 2014

Mijn naam is Rachel Bruin. Ik volg de opleiding paraveterinair te Zwolle. Mijn eerste dierenkliniekstage heb ik gelopen bij Sterkliniek dierenartsen Ermelo. Bij het bezoeken van de website werd ik gelijk enthousiast, ‘hier zou ik wel heel graag mijn stage willen lopen’ dacht ik bij mezelf. Ik ben erg blij dat de kliniek mij deze kans heeft gegeven.

Ik kan mij de afgelopen 6 weken nog goed herinneren. De eerste dag mocht ik direct de operatiekamer in om verschillende operaties mee te kijken. Natuurlijk was ik best zenuwachtig maar de zenuwen werden al snel minder door de prettige sfeer binnen het team. In het begin van de periode heb ik vooral geobserveerd wat er allemaal bij de taak van een paraveterinair komt kijken, in de hoop dat ik dit na enige tijd na kon doen. Dit is grotendeels gelukt. Je bent als het ware de rechterhand van de dierenarts en helpt waar nodig is.

Soms was ik best kritisch naar mezelf en was ik bang om fouten te maken, maar er werd me al snel verteld dat dit niet nodig was want ‘ik kwam daar immers om te leren’. Door het vertouwen van het team heb ik veel handelingen zelf kunnen verrichten zoals het voorbereiden van operaties, het verantwoordelijk zijn voor de opnamedieren en als hoogte punt het assisteren en steriel staan bij operaties.
Ik heb ontzettend veel kennis opgedaan van de dierenartsen en assistentes, maar waar ik ook achter ben gekomen is dat ik nog lang niet uitgeleerd ben.
Ik zou Sterkliniek dierenartsen Ermelo zeker aanraden als stageplek omdat je er super veel kunt leren, je goede begeleiding hebt en je mag werken met een geweldig team. Ik wil het team ontzettend bedanken voor de leerzame en gezellige periode!

Rachel Stagiaire paravet