Een bijzondere cliënt ✝

Als je inmiddels 27 jaar praktijk doet zijn er vele bijzondere cliënten voorbij gekomen. Helaas houdt deze arbeidsduur ook in dat we afscheid moeten nemen van sommige cliënten, zo plofte ook vorige week een overlijdensbericht op de deurmat. Met treurnis maar toch ook met een kleine glimlach las ik het overlijdensbericht. Deze cliënte was een zeer bijzonder mens. Het liefst was ze straaljagerpilote geworden. Dol op snelheid zoefde ze vroeger op haar motor rond, weliswaar wel zonder rijbewijs maar dat mocht de pret niet drukken voor haar, wel is zij menig keer aangehouden. Ook fysiek stond ze haar mannetje, met de honden in de fietskar fietste ze zonder problemen van Ermelo naar Arnhem en terug.

Ze was even geniaal als goedgelovig maar wie dieren wat aandeed kon rekenen op haar toorn want haar hart klopte voor de dieren. Bekend is het verhaal waarbij iemand die zijn hond verwaarloosde na enige waarschuwingen zonder pardon werd getrakteerd op een baksteen door de ruit!
Helaas werd zij getroffen door een ziekte die haar uiteindelijk fataal is geworden, ik hoop voor haar dat er “boven” dieren zijn waar ze haar liefde aan kan geven, hier zullen we haar nooit meer vergeten…..