EHBO avond

Luisteren, leren, zelf doen!

Afgelopen dinsdagavond hebben de instructeurs van Hondensportvereniging Dronten de EHBO cursus van dierenarts Kristel gevolgd. De avond begint met een stukje theorie over de meest voorkomende spoedgevallen, hoe ze te herkennen zijn en wat de eerste (soms levensreddende) handelingen zijn. Daarna mochten de instructeurs zelf aan het werk. Zij hadden zelf een aantal vrijwilligers meegenomen waarbij zij verschillende verbanden hebben aangelegd, naar de pols gevoeld en naar het hart geluisterd. Voor de reanimatieoefeningen werd CasPeR onze vriendelijke assistent-patiënt gebruikt.

Het was een erg gezellige en leerzame avond en alle honden van de HSVD in Dronten kunnen zich nu nog veiliger voelen in de handen van de instructeurs!

Zelf interesse in het volgen van een EHBO cursus? U kunt zich hier aanmelden. Zodra de nieuwe datum bekend is zullen wij contact met u opnemen.

EHBO avond vrijwilligers