Titeren, ook voor pups

Door de landelijke hoge beschermingsgraad ten gevolge van het jarenlang vaccineren van onze honden en katten zien we zelden uitbraken van besmettelijke (en soms ook dodelijke) ziekten. In een dichtbevolkt land als Nederland, waar besmettingsrisico erg hoog is, wordt optimale bescherming behaald door vaccinaties op het juiste moment en aangepast aan de leefomstandigheden van het huisdier. Vaccineren is dus maatwerk.
Met behulp van een titerbepaling kan worden bepaald hoeveel afweerstoffen er tegen bepaalde ziektes aanwezig zijn in het bloed. Aan de hand hiervan kunnen eigenaar en dierenarts bespreken of het wel of niet zinvol is om de hond tegen die ziektes op dat moment te vaccineren.
Een titerbepaling is niet beschikbaar voor elke besmettelijke ziekte, bespreek daarom goed met uw dierenarts wat voor uw hond het beste is.
Lees hier meer over vaccinaties en de titerbepaling: https://dierenkliniek-ermelo.nl/infectieziekten-vaccineren-titeren/

Foto pup en moeder voor titerbepaling