Groeicheck

Heeft u voor het eerst een pup in huis dan komt er nogal wat op u af. Om u hier zo goed mogelijk bij te helpen bieden wij de ‘groeicheck’ aan wanneer de pup rond de (afhankelijk van het ras) 6 maanden oud is. Tijdens dit gesprek besteden we veel aandacht aan het gedrag, het gebit en de gewrichten. Het gebit en de gewrichten ontwikkelen zich snel tijdens de groei en zijn belangrijk voor de rest van zijn of haar leven. Geen overbodige luxe dus om hier wat extra aandacht aan te geven. U kunt natuurlijk ook met uw vragen over voeding, beweging, sterilisatie of castratie en andere zaken bij de dierenarts terecht.

Dit mooie pupje was op bezoek bij dokter Yara voor de groeicheck, wat bleek, hij had last van een persisterend melkhoektandje. Puppy’s wisselend hun melkgebit in voor hun volwassen gebit als ze rond de 5 maanden oud zijn. Het kan voorkomen dat de nieuwe tanden al ‘door’ zijn terwijl de melktandjes lekker blijven zitten. Het is van belang om ze dan een handje te helpen door de melktandjes te verwijderen. Dit pupje was niet echt onder de indruk van de hele ingreep, lag lekker op de vloerverwarming wakker te worden en zette graag zijn tanden in wat lekkers toen hij weer goed wakker was.
Lees er hier meer over of maak een afspraak voor de groeicheck voor uw pup.

Foto puppy aan het slapen op vloerverwarming