Katten variatie: de grootste en kleinste kattens

Een overzicht van de grootste en kleinste kattenrassen, waaronder de grote Siamees, Zwitserse Kater, Maine Coon en de Russische Donsjachtige.

Welk kattenras is het grootste?

De grote katten worden vaak als persoonlijke beveiligers en beschermers gezien. Het grote verschil in grootte tussen de katten onderling wordt meestal veroorzaakt door het type ervan, wat hun afkomst betreft. Als je denkt aan de grootste kattenrassen, dan zijn dat de Savannah en Maine Coon. Voor de kleinste kattenrassen moet je kijken naar Singapura’s, Korthals-Korats en Devon Rex. Deze rassen hebben een ongeveer 10% groter lichaamsgewicht dan volwassen honden van hetzelfde gewicht, terwijl ze slechts 3% hoger zijn dan volwassen honden van hetzelfde lengtepercentage. Het kattenras dat het grootste is, is de Siberian.

Welk kattenras is het kleinste?

Er zijn verschillende soorten katten, die variëren in grootte. Het kleinste ras is de Singapura. Deze van oorsprong Maleise kat wordt gemiddeld 10 kilogram weggesmeten en heeft een lange rug met recht opstaande staart.

Waarom zijn er zo veel verschillende kattens in de wereld?

Het antwoord hiervoor is niet zo simpel. Er zijn verschillende redenen waarom katten een enorme variëteit aan verschillende soorten en maten hebben. Zo wordt het onderscheid tussen mannelijke en vrouwelijke katten groter als ze ouder worden, dit omdat katten van mannelijke afkomst meer energie nodig hebben dan vrouwelijke afkomst om hun territorium opnieuw te bevechten.

Wat gebruiken deze katten

Allerlei soorten katten: van de grote en lange Maine Coon tot de kleinere Siamese. Dit zijn allemaal verschillende types katten waarvan het type bepaald wordt door de genetische component én de omgeving waarin ze opgroeien. Onderzoek laat zien dat er bepaalde leefomstandigheden zijn die positief of negatief effect op hun uiterlijk en gedrag hebben. De kleinere katten zijn vaak buiten omdat ze graag de frisse lucht opsnuiven. Ze hebben een meer flexibele leefstijl en herstellen sneller na een operatie of trauma. Ze bewegen gemiddeld zo’n 5 kilometer per dag, terwijl de grotere katten gemiddeld zo’n 2 kilometer per dag lopen – vooral op warme dagen.

Wat voor voedsel eten ze?

Katten zijn carnivoren die in het wild ervan leven om op kleine dieren te jagen en te vangen. Ze eten met name muizen. Indien ze geen muizen kunnen vinden eten ze ook andere soorten dieren als hagedissen, grassprietjes enzovoort. Één van de grootste verschillen tussen beide kattenvariëteiten is dat katachtigen uit gestorvene individuen zijn en dat ze niet langer in het wild voorkomen. Over het algemeen eten katten ongeveer 1-2% van het lichaamsgewicht per dag. Sommige katten eten ook nog eens andere dingen, zoals vlees of snacks, om te variëren. Terwijl katten op de meeste diëten, die geschikt zijn voor andere huisdieren, goed zullen reageren, zijn er een paar die vooral aanbevolen worden voor katten. Ze willen hun eigen soort voedsel. Katten hebben veel ruimte nodig voor speelruimte of een eigen ruimte zoals een krabpaal. Ze zijn ook bedreven in overleven in ruimtes met beperkte faciliteiten.

Hoeveel verschillende soorten katten zijn er?

Er zijn ongeveer 40 verschillende soorten katten. Er zijn katten die bijna 70 centimeter lang worden en er zijn ook katten met een totale lengte van slechts 10 centimeter!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *