Welke krabpaal voor welk kattenras

Welke krabpaal voor welk kattenras, ik ken de maine coon en ook de britse korthaar kan redelijk groot worden. Wat voor krabbaal? Kijk in dit blogbericht wat je moet doen als eigenaar van een ras kat!

Wat is een krabpaal?

Een krabpaal is een dierlijke verblijfsruimte die speciaal ontworpen is voor katten. Ze zijn er in allerlei soorten en maten, van een paar centimeter tot ruim één meter hoog. Veel mensen hebben de neiging om eenvoudige of kleinere krabpalen aan te schaffen bijvoorbeeld omdat ze beperkt op ruimte zijn. Het is goed om rekening mee te houden dat je mogelijk problemen kan krijgen met overgewicht of diabetes als je je kat niet toestemming geeft om uit te rusten buitenshuis,

Krabpaal voor de maine coon

De Maine Coon is een grote kat, dus het is verstandig om een krabpaal met een hoge grondspieren te kiezen. Deze zijn gemakkelijker in hoogte aan te passen dan andere, maar ze zijn ook duurder. Daarnaast kan je ervoor kiezen om een wat lager model van deze paal uit te zoeken of de bovenste stang iets heel laag geplaatst. Dit bespaart wat ruimte en past goed bij de woning in het algemeen.

Krabbaal voor andere kattenrassen

Het is zeer belangrijk dat u de juiste krabpaal koopt. er zijn een aantal interessante krabpaal producten speciaal voor andere rassen, zoals de Maine Coon, Siamese of Abyssinian. Er zijn overigens ook heel wat producten beschikbaar die geschikt zijn voor alle rassen.

Krabpaal voor Britse korthaar

De Britse korthaar is een van de meest populaire rassen ter wereld, met een breed aanbod van verschillende varianten. Eén van de grote verschillende zijn het soort grond waarop ze zich graag begeven. De meeste Britse kortharen zijn als huisdier gezellig. Ze leiden bijna altijd een comfortabel en opgewekt leven.

Het verschil tussen een bench en een krabpaal

Een bench is een krab paal met meerdere lagen. Deze hebben vaak meer van een opvangfunctie dan een krabpaal en zijn bedoeld om de kat warm houden tijdens een winters weer. Daarbij kunnen ze ook gebruikt worden als extra slaapplaats én om uw kat in de buurt te houden tijdens het huis schoonmaken of wanneer u toch even afwezig bent. Echter, gezien hun hoge prijs (meestal boven de €200,-) en het feit dat ze vaak maar één verdieping hebben, zijn benches vooral goedkoper dan traditionele krabpalen die je tegenwoordig kan vinden voor prijzen van ongeveer €180,-.

Conclusie

Het belangrijkste om op te letten bij het kiezen van een krab paal is hoeveel speling ze heeft en of ze geschikt is voor het soort kat dat je bezit. Een goede krabpaal is gemaakt van duurzaam materiaal, inclusief schuim op de poten.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *